[rev_slider Nietalledaagse]

Not your average, not your ordinary. Dat is Luc De Baets altijd geweest, en zal hij geheid ook altijd blijven. Sinds de opstart van Monkey Climber magazine kijkt hij nauwgezet over onze schouders mee en toen wij, ‘jonge honden’ zoals hij ons pleegt te noemen, net voor de publicatie van MC#5 onderstaande mail van ‘m mochten ontvangen, werden we toch een beetje week vanbinnen.

Dag Gio.

Ken je trouwens die groep, MC5? Anders even opvolgen. Iconen. Mijn favoriet van hen is ‘Sister Ann’….

Maar ik wou het over die andere MC hebben. En dit wou ik je al een poos vertellen: ik vond MC4 érg sterk. Op alle vlakken. Het was smullen van het interview met Rod, je chod-artikel was super en dat stuk van Chris was ijselijk goed. Leuk ook om te leren waar Jonas mee bezig is – een aantal andere favoriete bezigheden van hem kende ik al. En het meeste van de rest kon er ook meer dan gemiddeld mee door. Het gaat ook vaak over iets.

Dat leidt er bij mij dan toe, dat ik me meer aangesproken voel om het wereldje weer wat te gaan volgen en er zelfs wat aan deel te nemen. Ik heb de banden met een aantal mensen van vroeger weer wat aangetrokken en vind het vooral tof om om te gaan met wat jongere honden die hun tanden gebruiken om aan de goeie dingen te gaan sleuren. Ook mijn inbreng bij Subsurface is daarop terug te voeren. Ik beleef trouwens ook weer echt plezier aan het vissen op karper, al stelt het in vergelijking met vroeger niet veel voor, wat ik doe. Maar dat geeft niet. Wat me rest aan drive als visser kanaliseer ik wel naar mijn andere visserijen toe.

Gisteravond kreeg ik aan de telefoon een tip over het ‘iedereen beroemd’ filmpje van je – dat online terug te vinden bleek. Leuk. Zo ben ik er ook achter gekomen dat Hilton op de voorpagina staat van je MC5. Ook leuk, want Quest is nog altijd mijn favoriete karperboek; ook al omdat het mij destijds tot het karpervissen heeft gebracht. Jammer dat ik dat niet wist, anders had ik wel een stukje voor je geschreven over Jack of over het boek. Wist je trouwens dat ik voor Subsurface nr 1 een boekbespreking van Quest for Carp heb geschreven?

Tot zaterdag in Kortrijk. Ik neem aan dat MC5 tegen dan klaar zal zijn. En om eerlijk te zijn: ik kijk er zelfs al een beetje naar uit.

Ik groet je,
Luc

Leave a Reply