Massale karpersterfte Blaarmeersen aan de gang, wie schiet eindelijk eens in actie?

Op de Blaarmeersen, een Belgisch circuitwater onder karpervissers, is al een goede twee weken een flinke vissterfte aan de gang. Dit meldden verschillende bronnen aan onze redactie, tot zelfs Engelse vissers toe. Zie onderstaande screenshots en foto's als bewijs. 

Misschien 30 kapitale karpers werden door de lokale werkmannen opgeruimd, maar als locals de beheerders om wateronderzoek door gespecialiseerde instanties als ANB of Sportvisserij Vlaanderen vragen, wordt dit weggelachen en is er geen tijd voor. Verschillende vissen zwemmen momenteel ook doelloos rond en kunnen zo geschept worden. Twee nog levende exemplaren belandden zo ook op de container, not the way... Deze vissen kunnen voor onderzoek dienen, dan wel geeuthanaseerd worden om uit hun lijden verlost te worden. En wat te denken als iemand deze zieke dieren uit het water schept om ze op te eten...

Daarom hierbij een oproep aan Farys, beheerder van de Blaarmeersen om dringend ANB en Sportvisserij Vlaanderen te contacteren. Wij zullen vanuit Monkey Climber alvast ook een officieel schrijven richten aan Farys en aan de Dienst Milieu & Klimaat en de Sportdienst van stad Gent. Anno 2019 zijn situaties als deze gewoon uit den boze!

Like & share ons bericht zodat er zeker gevolg aan gegeven wordt!

Gio MC