Mark Pansar aka Women – ene lieftallige Romy – love him, fish fear him wordt binnenkort O-fish-ally zelf een forty en dat moet worden gevierd, misschien wel met een massa traktaties op de Nash stand op Carp Zwolle straks. Alle gekheid op een stokje, dat de Limburgse sterkhouder nog lang niet uitgevist is, bewijst hoe lyrisch hij werd toen we hem vroegen naar zijn meest speciale vangst van afgelopen jaar. En nee, voor één keertje was dat geen Belgische target, maar wel een meterlange Franse schone… Het begin van nog meer zoets en moois, wie weet!?

“2016 is voorbij, een jaar dat vooral in het teken heeft gestaan van zoektochten. Waters en plekken die ik de komende jaren als het ware wil afromen en trachten onder de knie te krijgen. Gezegend met info en genietend onder een plu van groen stof.

Doch is mijn meest memorabele vangst van afgelopen jaar een schitterende spiegel van Frans openbaar water waar ik een aantal jaar geleden voor het eerst aan de oevers stond. Een jaar dat ik voor het eerst op zoek ging naar nieuwe belevenissen, avonturen en passie voor buitenlandse trips. Dit na jarenlang mijn focus op België gelegd te hebben, eindelijk weer mijn grenzen verlegd.

Schrijf ik deze vangst van “een beer” toe aan die eerdere passage aldaar? Ja hoor, anders wist ik te weinig, en kon ik het misschien niet opbrengen om er uit te pakken. Glunderend prikte ik deze weg achter een wierbedje, passerend naar de paaigronden…

My wish, my luck, nuff said!”