Heel af en toe bereikt een appreciatiemail onze redactie. Je weet wel, zo’n out of the blue reactie categorie waarom-we-dit-doen-en-blijven-doen. Want heel eerlijk is het geen sinecure om halfjaarlijks een alternatief, beginselvast magazine als het onze klaar te stomen naast onze vaste jobs. Vandaar: we love your love! Zo ook onderstaande mail van Jan Visser (pseudoniem) die IRL eigenlijk als nobele onbekende zijn appreciatie voor ons medium persoonlijk wou uiten, big up! Met zijn toestemming hieronder ook integraal (zij het anoniem) gepubliceerd. Zodat hij ook nobel en onbekend blijven kan. #nofame

“Beste MC,

Graag wil ik even kwijt dat sinds jullie blad in mijn handen kwam, mijn plezier in het lezen van karperverhalen weer helemaal terug is.

Het is echt heerlijk om jullie blad te lezen…

Ben abonnee geweest van meerdere bladen, maar was hier snel ook weer abonnee af. De boventoon voerende commercie, de eeuwig terugkerende en uitgemolken onderwerpen, geschreven door altijd dezelfde vissers. Maar vooral de foto’s met gevangen vis in het net en nog steeds een kromme top (dus snaarstrakke lijn), of vissen tegen de kurkdroge fleecesweater aangedrukt tijdens de foto, of twee 30kilo vissen boven elkaar op een schuine rand gestapeld voor de mooiste foto…

Het is ons allemaal wel eens gebeurd dat we minder scherp zijn tijdens het vissen, maar als je visveiligheid pretendeert in iedere editie en je als magazine een voorbeeldfunctie hebt, zijn deze voorbeelden voor mij onacceptabel en ben je eigenlijk een lachertje.

Daarom voelde het als thuiskomen toen ik jullie blad ging lezen, echt meer dan bedankt hiervoor!! Verhalen zo herkenbaar dat je het bijna kunt voelen en aanraken, en niet alleen de goede en mooie verhalen, ook het bijbehorende falen is altijd prachtig en herkenbaar verteld.

Ook lees ik de verhalen regelmatig nogmaals, iets wat ik alleen als kleine jongen deed vanwege de mooie foto`s, en nu is het vooral vanwege de prachtige teksten… super!

Heb nog een vraag. Vanaf wanneer zijn jullie begonnen, en kan ik alle ontbrekende delen nog nabestellen?

Graag hoor ik wat er mogelijk is, nogmaals bedankt voor jullie fantastische magazine en het brandende klein-kind gevoel als ik weer een nieuwe editie in mijn handen heb!!!”