Je kent het wel: je staat te trappelen om te gaan. Na uren en nog eens uren observeren en voeren, voorbereiden, enkele rusteloze nachten en een enorme drive, is daar toch het moment toch weer. Desbetreffende dag was het geen ander verhaal: na een drukke week was het weer zo ver, op zoek naar de hoogstnodige uurtjes ontspanning aan de waterkant.

‘s Vrijdags rond 19u klinkt eindelijk het verlossende shot. Weekend! Snel raap ik mijn spullen bij elkaar. Zo snel als mogelijk gaat het richting auto. Onder het genot van een dikke feel good plaat rij ik huiswaarts met maar één ding in mijn hoofd…

Thuis aangekomen schuif ik eerst aan tafel en verorber een bord Hollandse kost, waarna ik nog even onder de douche ga. Want voor ik het in de gaten heb staan de jongens al weer op de stoep voor een gezellig avondje stappen. Onderweg naar de discotheek grapt een van mijn maten nog: “Dit gaat jouw avond worden, bro.” Waarop ik lachend antwoord: “Ja ja, we zullen zien!” Eenmaal aangekomen, en na de nodige biertjes, zit de sfeer er goed in! Goede muziek en iedereen gaat los, op een gegeven moment bevinden wij ons richting de bar om nog wat te bestellen tot iets in mijn linkerooghoek de aandacht trekt. Een bloedmooie blondine van het kaliber Dubbel D… En wat meer is, af en toe kijkt ze me lachend aan. Na enige tijd en een lichte twijfel neem ik snel nog een slok, om de zenuwen weg te drinken. En besluit ik toch een poging wagen. Geen verkeerde keuze, en na enkele drankjes en leuke gesprekken bevinden we ons dansend op de dansvloer.

Net wanneer ik denk ‘target in tha pocket’ hoor ik plots een zeer felle pieptoon boven de muziek uit komen. Ik sta met beide benen aan de grond genageld? “Hé, dit ken ik ergens van…” Plotseling dringt het tot me door, mijn ogen springen open waarna ik meteen verblind wordt door een felle led. Al klapperend ligt mijn hengel in de steun, de Neville giert het uit! Nog half slaapdronken spring ik van de stretcher en grijp naar mijn hengel. Bij het aanslaan klapt deze bijna dubbel. Snel wrijf ik de slaap uit mijn ogen. Mijn handen voelen klam aan en onder het genot van een volle maan zie ik hoe de lijn door het oppervlak snijdt, ik hoor de slip rustig tikken en voel een koud briesje in mijn nek, brrrrr. Kicken dit!!!

Na een korte maar zenuwslopende dril in de rimboe, sleep ik de buit over het spankoord van het net. De vis word zorgvuldig gewogen en gezakt. Om vervolgens nog even het nest op te zoeken. Niet veel later doorbreken maagdelijke zonnestralen de dauw die van het water opstijgt. De vogeltjes beginnen te fluiten. En het wordt tijd om wat plaatjes te schieten van een ware oerschub, een ‘verboden vrucht’ en een heerlijk resultaat na een nachtje illegalen.

Keep on dreaming,

Freek Elbers