[rev_slider hi5]

Jurgen Ego is een Monkey Climberlezer van het eerste uur, én een rasvisser pur sang. De openbare bakken die hij al ving zijn niet op een hand te tellen, zijn foto’s om bij te likkebaarden. MC Five, onze jongste uitgave, zal Jurgen alvast niet snel vergeten.

Op 30 november en 1 december was het weer Hengel Expo, een dicht-bij-huis beurs die ik toch telkens probeer te bezoeken. Hier en daar een praatje maken en ‘s rondsnuffelen, al moet je er voor de allernieuwste dingen doorgaans niet zijn. Dit jaar was het echter andere koek, want op de beurs werd wél iets voorgesteld waar ik al lange tijd naar uitkeek, namelijk MC#5.

Na mijn lidmaatschap te hebben verlengd kreeg ik de kersverse MC mee naar huis, ik kon haast niet wachten om te bladeren naar het artikel dat in dit nummer mijn aandacht zou trekken. Het bezoek aan Hengel Expo werd er eentje van het type blitz en eenmaal thuisgekomen ging mijn aandacht al snel richting Opgejaagd Wild. Ik ben zelf immers alweer een paar jaartjes op dat water aan de slag en ik meen de auteur van het artikel na zijn sessies daar te mogen beschouwen als een goeie vriend. Kortom, er is wel dubbel zoveel interesse van mijn kant in dit schrijven.

Tijdens het lezen en prentjes kijken door wordt de interesse in een schub van formaat aangewakkerd. Ik had ‘m zelf al eens gevangen een paar jaar terug, maar vond het doodzonde dat ik er toen amper één goede foto van had en schrijf hem, aangewakkerd door Wims stuk, terug op het verlanglijstje. Na het artikel gelezen te hebben wordt het zo stilaan tijd om zelf richting waterkant te vertrekken. Daar aangekomen, ziet het er compleet doods uit. Je kent het wel: geen dier actief, geen vogel te horen, het water één grote spiegel… Het gevóél is er niet.

Wanneer de hengels op de steunen rusten, en ik me langzaam kan beginnen settelen, weerklinkt daar het geluid van een biepje, gevolgd door niks anders dan de stilte, die zenuwachtig onderbroken wordt door nog een schelle toon. Na het opnemen van de hengel breekt de hel aan de andere kant van de lijn los en ik weet direct dat het om een betere vis gaat. Even later kan ik een schub in het net verwelkomen en om het geheel nog mooier te maken is het dan ook nog eens die karper die ik net terug aan het verlanglijstje had toegevoegd!

Precies op de dag dat de schub in Monkey Climber magazine verschijnt ligt die nu ook nog eens op mijn mat! Alsof het in de sterren geschreven stond…

Jurgen Ego

Abonneer je nu ook voor slechts 15,99 euro en mis het artikel Opgejaagd Wild en de vele andere topstukken in MC#5 niet!

Leave a Reply