Al van meet af aan hebben we met Monkey Climber magazine een alternatieve toon en kwaliteit willen neerzetten, en al helemaal wat covers betreft. De zwart-witcover van MC#02 – met de karakterkop van Alijn Danau erop – was meteen zo’n schot in de roos dat het blad destijds in een mum van tijd (een goede drie weken) uitverkocht, met als gevolg de zware woekerprijzen die nu voor dat nummer op tweedehandssites gevraagd durven worden.

Criticasters beweerden in die tijd dat we maar een paar nummers datzelfde niveau zouden halen, en dat onze ‘aparte’ coverinspiratie al vlug uitgeput zou zijn. Wel, we zijn vijf jaar en tien nummers verder, going stronger than ever… Grif toegegeven is het wel telkens een hele opdracht; het voelt zelfs een klein beetje als een boek samenstellen en bijeen schrijven op slechts een half jaar tijd.

Voor MC#10 dat enige tijd geleden verscheen hadden we al begin 2016 een ‘specialleke’ in ons hoofd – moést wel, het was ons jubileumnummer – en daarvoor spraken we Jens Verschaeren aka De Bootsjongen aan. Jens zag het meteen zitten, alleen zou het bang afwachten worden op de geschikte vis in het barkoude weer dat toen over ons landje heerste. Anyway, pas enkele dagen later ving Jasper, een vriend van Jens, dé geschikte vis. Typisch eentje die zich lenen zou voor ons macroidee. Jens deed waar ie goed in is, en niet veel later verscheen een goeie reeks platen in onze digitale brievenbus. Nu was het aan ons om de typische MC-vormgeefmagie te laten werken. Het resultaat kennen jullie al: de erg gesmaakte cover van MC#10 (nog steeds hier verkrijgbaar).

monkey-climber-10-header

O ja, geen nood: de cover voor het upcoming MC#11 is ook reeds ingeblikt, en voor MC#12 hebben we alvast ook een schitterend idee in ons achterhoofd 🙂

#printlives

Gio & Eve, and all you keepers of the faith!