Tijgernoten zijn anno 2017 een all time classic onder de karpervangers, het bruine goud blijft vangen trouwens. Heel geschikt om in te zetten net na de paai en in de zomerperiode. Nu dus! Tijgernoten hebben als geen andere particle een aantrekkingskracht die zijn gelijke niet kent. De suikers, gisten en romige signalen die ze afscheiden zijn precies onweerstaanbaar voor onze vriend karper. Waar tijgernoten toegestaan zijn kunnen ze ware slachtpartijen aanrichten, terwijl je op andere aassoorten zoals boilies geen tik krijgt. Velen zweren bij tijgers met een dikke slijmlaag en ook wij op de MC-redactie zijn van die mening! Echter, de kwaliteit van tijgernoten is niet altijd meer zoals we die in de jaren ’90, begin 2000 konden verkrijgen en dat slijmen wil tegenwoordig wel eens mislukken…

Precies daarom een how to van onze vrienden van CC Moore*, met daarbij en plus een toptip voor mierzoet haakaas: “Veel karpervissers lijken tegenwoordig verleerd te zijn hoe ze particles moeten bereiden, of zitten op zijn minst met een hele reeks vragen of hun brouwsel(s) wel veilig te gebruiken zijn. Met alle particles is het warm aanbevolen ze zo vers als mogelijk te gebruiken. Kortom, wat je nu thuis klaar maakt, is beter maximum een paar weken ver te gebruiken.

Tijgernoten daarentegen, daar kan je wel tot een paar maandjes later mee weg door hun suikerig karakter. Wij kennen een pak vissers die ze zo prefereren: weken tot maanden (nvdr.: zelfs jaren, hé Phil & Phil) na weken en koken. Hierdoor krijgen de tijgers de tijd om licht te fermenteren, waardoor nog meer natuurlijke suikers en subtiel, zoete aroma’s vrijkomen.”

Step 1
Step 1- Giet naar eigen goeddunken een hoeveelheid droge tijgernoten in een emmer of afsluitbare box.

Step 2

Step 2- Vul met koud water tot de tijgers compleet onder zitten.

Step 3

Step 3- Sluit af en zet voor de emmer voor minstens 24 uur op een koele plek waar de zon niet rechtstreeks bij kan.

Step 4

Step 4- Eens de tijgernoten geweekt zijn, giet je ze in een kookpan.

Step 5

Step 5- Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat 30 tot 45 minuten pruttelen.

Step 6

Step 6- Na koken laat je de tijgers afkoelen om vervolgens in een emmer te gieten.

Step 7

Step 7- Giet er nu een flinke dosis Liquid Betaine over om hun suikerprofiel nog op te drijven.

Step 8

Step 8- Gevolgd door een licht laagje Betaine Powder om het fermentatieproces versneld in gang te zetten.

Step 9

Step 9- Geef het geheel de tijd om alles te absorberen, klaar om de meest gewiekste vissen om de tuin te leiden.

Step 10

Step 10- Pik er nu de beste, grootste tijgers uit die je als haakaas wil gaan gebruiken.

Step 11

Step 11- Geef deze uitverkoren brokjes nu nog een extra boost met onze mierzoete Talin bait spray; hun aantrekkingskracht is nu pas enorm!

Step 12

Step 12- Werk ook deze hookbaits af met een laagje Betaine powder. Ziezo, je hebt nu de ultieme tijgers! Succes ermee!

* CC Moore tijgernoten zijn ten allen tijde kakelvers, slijmen gegarandeerd!